Kompanija Bormax doo iz Bačke Topole, je osnovana 15. marta 1993. godine kao mala porodična radionica koja se bavi preradom metala, obojenih metala i plastike.

U početku je kompanija radila sa univerzalnim strugovima, univerzalnom glodalicom, bušilicom za kamen i slično.

Osnivač kompanije , Borislav Kovjanić je ceo svoj radni vek proveo u metalnoj industriji.

Osim njega i svi ostali zaposleni su iskusni radnici koji su svoje zanate naučili u poznatoj jugoslovenskoj kompaniji Inomag Faal, koja je proizvodila alate za drvnu industriju. Tokom nestabilnih 1990-ih iskusni i vredni radnici su uspeli da sačuvaju kompaniju uprkos velike krize koja je zadesila bivšu Jugoslaviju.

2006. godine Bormax doo je započeo proizvodnju na CNC glodalici za obradu materijala u 3 ose. Nakon toga instaliran je jedan CNC strug i proizvodnja je počela da raste.

Ovim se ušlo u novu eru kompanije u kojoj je akcenat stavljen na modernizaciji i automatizaciji.

2013. godine se kompaniji potpuno posvetio i Radovan Kovjanić, sin osnivača koji je preuzeo i nastavio porodičnu tradiciju.

2014. godine se kompletna proizvodnja i adminitracija sele u novi prostor – kupljena je proizvodna hala površine od 4000m2, što nam pruža dovoljno prostora ne samo za proizvodnju već i za skladištenje. Uvedene su nove usluge , kupljena je nova oprema , od 2014. godine kompanija Bormax doo je počela da se bavi i varenjem uz najsavremeniu opreme i vrhunski obučene zaposlene.

Od 2019. godine Bormax doo nastavlja sa proširivanjem delatnosti i osavremenjivanjem proizvodnje ulažući u obuku i trening zaposlenih kako bi ispunili visoke standarde dobavljača u auto industriji.

Davanje kvalifikovanih tehničkih saveta postojećim i potencijalnim klijentima važan je kriterijum u partnerskom odnosu koji razvijamo

Kompanija Bormax d.o.o. primenjuje standarde ISO9001 / 2015 i ISO14001/2015